Terugblik op de VEO Netwerkbijeenkomst

Interessante Netwerkbijeenkomst op 14 juni 2023 in Fort Altena
Woensdag 14 juni 2023 waren Bert Lambers en Petra Klaver-Kouwen aanwezig bij de VEO Netwerkbijeenkomst in Fort Altena te Werkendam. Opsporingsbedrijven, overheden, adviseurs en andere belangstellenden ontmoetten elkaar voor inspiratie en uitwisselen van nieuwe ontwikkelingen binnen het OO-werkveld. De goed gevulde dag met volop ruimte om te netwerken begon met een plenair gedeelte.

De zes interactieve parallelsessies

Na het plenaire deel waren er verdeeld over mooie plekjes op het Fort diverse parellelsessies over praktische thema's die spelen in het OOO-werkveld over de volgende onderwerpen:
1. Resultaten praktijktest detectieapparatuur OO
2. Rollen, taken en bevoegdheden in de Nederlandse OO-werkveld
3. De praktijk van Vooronderzoek, Risicoanalyse en Opsporing van OO
4. Samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer
5. Mogelijkheden van gemeentelijk OO-beleid binnen de Omgevingswet
6. Update Certificatieschema's CS-OOO en CS-VROO

Informatiebeurs

We maakten ook gebruik van de mogelijkheid ons bedrijf 'Tavela' te presenteren tijdens de Informatiebeurs en belangstellenden te informeren. Het was zoals de laatste tijd gebruikelijk een zonnige dag en Bert stond dan ook te stralen bij onze stand!

Uitleg van het onderzoek naar Ontplofbare Oorlogsresten door Bert Lambers van Tavela

In samenwerking met Michiel van Oers (T&A) en Ivana te Duits (Saricon)  gaf Bert Lambers meer uitleg over onderzoek naar OO. Na het Vooronderzoek OO en de RisicoAnalyse OO vertelde Bert van alles over de aanpak en de uitvoering van het veldonderzoek. Kortom: 'Wat komt er allemaal bij kijken?' en 'Hoe verhoudt zich dat binnen uw project?'.

Onderzoek naar Ontplofbare Oorlogsresten is belangrijk voor de veiligheid van uw medewerkers.

In de praktijk merken wij als Tavela dat de kennis van dit onderwerp te weinig is om een efficiënte uitvoering te garanderen. Dat betekent dat daardoor vaak onnodige en hogere kosten gemaakt worden. Wij kijken samen met u altijd eerst: 'Wat hoeven we niet te doen?' en 'Hoe pakken we uw project zo efficiënt mogelijk aan?'.

Was u niet aanwezig en zoekt u deze meerwaarde voor de medewerkers van uw bedrijf?

Steeds vaker worden we door bedrijven gevraagd om hierover een presentatie te houden. Dat doen we uiteraard graag, want we willen onze kennis graag met u delen! We komen dan bij u op locatie om uitleg te geven over de aanpak en de uitvoering van onderzoek naar OO. Het heeft echt een meerwaarde voor uw medewerkers. Als u een specifiek project heeft kunnen we daar zelfs gerichte uitleg over geven. Neem contact met ons op dan plannen we met u een afspraak in.
Bel: 038 - 785 49 18 of mail.

Wilt u meer informatie over wat wij doen?

Wilt u een Vooronderzoek OO  of een RisicoAnalyse OO laten uitvoeren?
Heeft u detectie- en/of benaderwerkzaamheden?
Of wilt u gebruikmaken van ons specialisme van het begeleiden van graafwerkzaamheden?