Wie zijn wij

Wie is TAVELA?

TAVELA B.V. is een gecertificeerd Onderzoeksbureau voor Ontplofbare Oorlogsresten

Wij adviseren overheden, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en verdere opdrachtgevers en opdrachtnemers over onderzoek naar OO en alles wat daarbij komt kijken. Wij sporen tevens Ontplofbare Oorlogsresten (OO) op, die in de Nederlandse bodem liggen. Wij ontgraven ze en stellen ze veilig.

Tavela B.V. is A-gecertificeerd:
De vigerende wetgeving voor het opsporen veilig te stellen van OO betreft het CertificatieSchema voor het Opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten (CS-OOO).

Tavela B.V. is C-gecertificeerd:
De vigerende wetgeving voor het uitvoeren van Vooronderzoeken OO en RisicoAnalyse OO betreft het CertificatieSchema Vooronderzoek en RisicoAnalyse OO (CS-VROO).

Tevens beschikken we over een ontheffing Wet Wapens en Munitie en over het certificaat VCA**.
Tavela B.V. heeft een samenwerkingsovereenkomst met een B-gecertificeerd bedrijf voor de inzet van beveiligd materieel.

Ons team

Algemeen directeur Bert Lambers heeft ruime ervaring met het onderzoek naar OO.
Binnen de Grond, Weg- en Waterbouw sector voerde hij jarenlang civieltechnische werkzaamheden uit voor opruiming OO in opdracht van de Explosieven Opruimings Dienst (Defensie).
Voor de EOD voerde hij ook zeer specialistische projecten uit en assisteerde hij de EOD bij acute noodsituaties. Hij was 10 jaar vestigingshoofd van een onderzoeksbureau OO en heeft daar veel ervaring opgedaan in het verwerven van opdrachten en het klantgericht aanbieden van diensten. 'Wat wil de klant?'  en 'Hoe voeren we dat het meest eenvoudig uit?' is zijn uitgangspunt. Hij heeft vele vliegtuigbergingen uitgevoerd, gecalculeerd en geeft specifiek advies aan overheden.

Technisch directeur Bert Veenstra is gepokt en gemazeld in de projectuitvoering in de Grond, Weg- en Waterbouw & Bouwkundige sector. Hij leidde en begeleidde talloze, veelal grote, infrastructurele en civiele bouwprojecten binnen Nederland en daarbuiten. Hij is gespecialiseerd in het ontzorgen van opdrachtgevers en hij zorgt ervoor dat projecten verlopen zoals ze gepland zijn. Bert is praktisch gericht en doet dit werk met veel plezier en toewijding voor u en voor Tavela B.V.