Vondst eerste brisant vliegtuigbommen door TAVELA!

Mooi project in opdracht van Sweco Nederland B.V.

 

In opdracht van Sweco Nederland B.V. mocht TAVELA een mooi project uitvoeren nabij de Nieuwe Havenweg op de Kleefse Waard, in de uiterwaarden van de Rijn te Arnhem. Het project betrof de realisatie van 8.000 zonnepanelen op het dak van een koeienstal. Hiervoor was de bouw van een Trafostation noodzakelijk waarbij er kabels gelegd moesten worden. TAVELA heeft het graven van de sleuven hiervoor begeleid.

 

De eerste vliegtuigbommen gevonden door TAVELA

 

Doordat dit de eerste vondst van vliegtuigbommen door het jonge bedrijf TAVELA betreft, is van de dag dat de EOD de bommen heeft vernietigd, een fotoreportage gemaakt. Een mijlpaal voor TAVELA en prachtig vastgelegd door een professioneel team. Graag maken we u deelgenoot van deze prachtige ijskoude zonovergoten dag!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Zes stuks 20 lbs brisant bommen

 

Tijdens het begeleiden hebben de Senior Deskundige OOO en Assistent Deskundige OOO van TAVELA verschillende ontplofbare oorlogsresten aangetroffen. Zoals een verschoten brisantgranaat van 3,7 cm zonder ontsteker en een verschoten ATBG gevechtskop van een Panzerfaust. Maar de méést bijzondere vondst was die van maar liefst zes stuks 20 lbs brisant vliegtuigbommen, die als submunitie in de ‘moederbommen’ waren gebundeld.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Detonatie 3-2-1….Plof!

 

Met veel zorgvuldigheid heeft de EOD alle overgedragen ontplofbare oorlogsresten met één explosie vernietigd. De detonatie werd vakkundig met een druk op de knop in gang gezet door onze accountmanager Petra Klaver.

Meer weten?

 

De vondst heeft zelfs de landelijke dagbladen gehaald. Wilt u graag meer weten over dit project, of heeft u ook graafwerkzaamheden die begeleidt dienen te worden? Bel ons of stuur een e-mail.