Nieuws van TAVELA Explosievenonderzoek

Waterbodemdetectie.

Tavela heeft zich de laatste maanden verder gespecialiseerd op het gebied van waterbodemdetectie.

Verschillende mooie projecten mochten we in opdracht krijgen. Hierdoor kregen we de mogelijkheid om ons in de praktijk verder te specialiseren en onze apparatuur te optimaliseren.

Dat betekent dat ook uw waterbodemdetectie bij Tavela in vertrouwde handen is.

‘Veilig, vakkundig en voortvarend’ is immers ons motto!

Heras.

Langs het spoor worden vele kilometers hekwerk geplaatst, deze komen dus ook te staan in van explosieven verdacht gebied. Tavela heeft de voorbereidingen hiervoor uitgevoerd, het graven van de proefsleuven begeleid en op dit moment en in de nabije toekomst zullen we de paallocaties vrijgeven. De opdrachtgever plaatst het hekwerk in een hoog tempo. Tavela zorgt dat dit ongehinderd doorgang kan vinden. Hiertoe zetten we meerdere teams tegelijk in.

Hieronder ziet u enkele afbeeldingen van aangetroffen explosieven en restanten.

Tavela raast vooruit!

Naast waterbodemdetectie blijft uiteraard landbodemdetectie onze specialiteit. Het komende jaar mogen we ons verheugen op enkele honderden hectares te detecteren projectgebied. Om dit adequaat te kunnen uitvoeren hebben we een nieuwe quad aangeschaft. Deze zal ingezet worden om de detectieapparatuur voort te bewegen.

Echter … technisch directeur Bert Veenstra heeft ontdekt dat de quad ook leuk speelgoed is. Mocht u in de komende tijd een quad met een lachende directeur ergens in het veld rond zien racen, dan weet u wie daar aan het werk is!