Nieuws over de Bommenregeling en Tavela

Ondanks het coronavirus werken wij bij Tavela B.V. door aan uw opdrachten. Vanzelfsprekend werken we veilig met in acht neming van de voorgeschreven richtlijnen en letten we een beetje op elkaar. We wensen iedereen een goede gezondheid toe en veel sterkte bij ziekte of verdrietige omstandigheden.

Op kantoor werken onze collega’s aan de Vooronderzoeken CE. Onze nieuwe accountmanager is druk aan het bellen met (potentiële) opdrachtgevers. In het veld voeren we de verschillende detectie onderzoeken uit. Op dit moment zijn we bezig met oppervlakte- en diepte detectie. Dat laatste ook op het spoor in Bleiswijk. Daarnaast zijn we op verschillende projecten bezig met het begeleiden van boring- en sonderingen. Vanaf volgende week starten we twee projecten waar we verdachte objecten benaderen en verstoord gebied nader onderzoeken.

Graag laten we ook u gebruik maken van onze pragmatische aanpak, waar opdrachtgevers inmiddels erg enthousiast over zijn geworden! Bel of e-mail ons gerust. Ook als u vragen hebt, we brainstormen graag met u.

Bij Tavela B.V. kwamen vorige week enkele vragen binnen van gemeenten over de Bommenregeling. De antwoorden delen we graag met u. Bij het ministerie zijn de richtlijnen voor het indienen van de aanvraag tijdelijk ruimer geworden. Een concept-raadbesluit is in maart voldoende voor de aanvraag.
Onderstaande tekst uit de Nieuwsbrief IBI van BZK:
Bommenregeling:
Gemeenten die te maken hebben met de kosten van opsporen en ruimen van explosieven uit de WOII moeten zoals gebruikelijk het raadsbesluit met de gemaakte kosten voor 1 april indienen. BZK heeft kennisgenomen van het feit dat meerdere gemeenten deze deadline niet halen vanwege geannuleerde raadsvergaderingen door de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus. Om die reden geldt voor deze gemeenten een aangepaste procedure.
Deze houdt het volgende in:
Gemeenten dienen het concept-raadsbesluit in vóór 1 april 2020. (regelingen@minbzk.nl).
Als besluitvorming eind april plaatsvindt en het getekende raadsbesluit voor 1 mei in bezit is van BZK, dan wordt deze nog meegenomen in de komende mei-circulaire van het gemeentefonds.
Indien dit niet lukt, zullen deze aanvragen bij wijze van uitzondering meegenomen worden in de komende septembercirculaire.

Neem vrijblijvend contact met ons op via: 038 – 785 49 18 en info@tavela.nl
Wij staan voor u klaar met advies, vooronderzoek, detectie en benaderen van explosieven!